Meike Uiterwijk Winkel, eindexamenleerling Havo 5

Ik ben Nederlands kampioen wielrennen bij de junioren geworden. Het wielrennen kan ik goed combineren met school. Ik krijg hier de ruimte om mijn sporttalent te ontwikkelen!

RSG Wolfsbos biedt ruimte voor topsport
 

De 17-jarige Meike Uiterwijk-Winkel werd afgelopen juni Nederlands kampioen wielrennen bij de junioren. Naast een druk trainingsschema, gaat de scholiere van RSG Wolfsbos te Hoogeveen over van 4 naar 5 Havo. School en topsport, een uitdagende combinatie!
 

Carrière in de wielersport

Meike vertelt dat de liefde voor het fietsen echt bij haar in de familie zit, ze was 7 toen ze begon. In het begin trainde ze een of twee keer per week. Enthousiast vertelt Meike: “Dat is nu wel behoorlijk wat meer! Onder leiding van mijn trainster Renate Groenewold, train ik tegenwoordig elke dag. Het wielrennen kan ik heel goed combineren met school en gelukkig hoef ik niet veel lessen te missen. De leraren staan er ook heel flexibel tegenover en ik hoor eigenlijk alleen maar hele positieve reacties. Doordat ik de ruimte krijg om veel te trainen, zie ik een stijgende lijn in mijn prestaties. Dat is ontzettend motiverend.” De ambitieuze scholiere ziet een carrière in de wielersport helemaal zitten. “Het komende jaar ga ik eindexamen doen en daarna wil ik me volledig storten op het wielrennen. De opleiding fysiotherapie lijkt me ook ontzettend leuk en kan ik natuurlijk ook goed combineren met (top)sport.”

Vivianne Miedema en Kim Renkema

Het grote voorbeeld van Meike is Olympisch kampioene Anna van der Breggen. Begin juli 2017 won van der Breggen voor de tweede keer de Giro Rosa, de vrouwelijke variant van de ronde van Italië. Meike lacht, “ik zat echt aan de televisie gekluisterd, geweldig om te zien hoe Anna van der Breggen zo’n grote, internationale wedstrijd wint. Dat is topsport, dat is wat ik ook wil!” Meike is niet de enige scholiere van RSG Wolfsbos die uitblinkt als topsporter. Ook topvoetbalster Vivianne Miedema en internationaal volleybalster Kim Renkema zaten op RSG Wolfsbos.

« ga terug