RSG Wolfsbos en Alfa-college tekenen voor een gezonde school

11 november 2014

Het Alfa-college (mbo) en RSG Wolfsbos (vo) ondertekenden op maandag 10 november in Hoogeveen een ‘pledge’, plechtige belofte, voor het Nationaal Programma Preventie: Alles is Gezondheid. Hiermee verbinden beide scholen zich als eerste mbo- en vo-school in Nederland aan Alles is Gezondheid.  In de ‘pledge’ staat wat Alfa-college en Wolfsbos aan activiteiten doen om de gezondheid van hun leerlingen, studenten en medewerkers te stimuleren en verbeteren.

 “Wij zijn van mening dat de gezondheid van de mensen in Nederland nog veel beter kan. Het verbeteren van de gezondheid draagt bij aan een vitale maatschappij en een vitale economie” vertelt Wim Moes, voorzitter College van Bestuur van Alfa-college tijdens de feestelijke ondertekening. “Daar willen wij als school een steentje aan bij dragen”. “Wij hebben gezondheid hoog in het vaandel staan. We doen op RSG Wolfsbos veel aan sport en beweging. Dit gebeurt in ons lesprogramma, maar we hebben al zes jaar lang Wolfsbosbreed: een scala aan workshops schoolbreed waaruit leerlingen kunnen kiezen”, legt Dries Koster, directeur-bestuurder van RSG Wolfsbos, uit.

Juvat Westendorp
De leerlingen van beide scholen waren nauw betrokken bij de ondertekening. Zij kregen een dansworkshop van niemand minder dan Juvat Westendorp bekend van onder andere 'So you think you can dance'. Juvat is één van de ambassadeurs van Alles is Gezondheid. Bovendien bracht hij de aanwezigen echt in beweging. “Wauw echt supercool dat we op school kunnen dansen met Juvat”, vertelden leerlingen enthousiast.

Alles is Gezondheid
“Gezondheid is een groot goed; het vergroot de vitaliteit van mens en maatschappij. Alleen dit kan en moet nog beter. Alles is gezondheid is het nationale programma waarin partijen en organisaties afspraken maken en gezamenlijk acties ondernemen die een beweging op gang brengen”, legt Marianne van den Anker van Alles is Gezondheid, uit. “Het is een beweging die leidt tot een gezonder en vitaler Nederland.” Kijk ook op: www.allesisgezondheid.nl
 

 Ondersteuning vanuit de PO-Raad, VO-raad en MBO-Raad
De PO-Raad, VO-raad en MBO Raad hebben op 1 oktober ook een ‘pledge’ ondertekend voor Alles is Gezondheid. Zij stimuleren schoolbesturen en directies werk te maken van gezondheid op school. Om hen hierbij te helpen, kunnen alle po-, vo- en mbo-scholen van 12 februari tot en met 16 maart 2015 ondersteuning aanvragen via www.gezondeschool.nl/ondersteuningsaanbod. Zij kunnen een aanvraag indienen voor advies-op-maat, ondersteuning bij Gezonde School-activiteiten en/of vergoeding van taakuren.

« ga terug