15 maart: Hoogeveen On Stage Beroepenfeest voor vmbo-leerlingen

13 maart 2018

Aanstaande donderdag 15 maart vindt de eerste editie van het Beroepenfeest van Hoogeveen On Stage plaats. Ruim 800 vmbo'ers maken die dag in Theater de Tamboer kennis met 250 beroepen.

De gemeente Hoogeveen is de eerste gemeente in Drenthe waar On Stage wordt georganiseerd en is een uitwerking vanuit het project Hoogeveen Werkt aan Werk, waarin de scholen RSG Wolfsbos, Roelof van Echten College en het Alfa-college hebben gezocht naar nieuwe vormen van LOB, waarbij het onderwijs én bedrijfsleven betrokken zijn.

Wat is On Stage?

Hoogeveen On Stage biedt een positief podium voor beroepsoriëntatie voor vmbo-leerlingen. Tijdens het Beroepenfeest op 15 maart maken leerlingen twee matches met beroepsbeoefenaren bij wie ze tijdens de Doe Dag, twee weken later, praktijkervaring opdoen.

Ervaringen van On Stage Projecten elders leert dat een groot deel van de leerlingen een baan vindt bij het bedrijf waar zij tijdens het On Stage project kennis mee hebben gemaakt. Voor bedrijven dus een vroege kennismaking met hun toekomstige werknemer.

« ga terug