3D printen op school!

2 november 2017

3D printen kan binnenkort ook bij ons op school. Het project "Ondernemen met de 3D-printer" is vandaag van start gegaan. De 3D-printer wordt op diverse manieren ingezet in het klaslokaal en vaak kiezen leerkrachten om samen met de leerlingen een 'winkel' te starten rondom 3D-ontwerpen en 3D-printen. Zo worden de vaardigheden onderzoekend, ontwerpend én ondernemend leren in de praktijk verder ontwikkeld.

Om ondernemerschap bij leerlingen te stimuleren, heeft 3Dkanjers de afgelopen maanden het 3D-platform 3DkidsCompanyontwikkeld. Leerlingen (groep 6, 7, 8 PO en klas 1 en 2 VO) kunnen via 3DkidsCompanyhun eigen bedrijf opzetten en onder de aandacht brengen. Daarnaast kan de buitenwereld zien welke scholen te benaderen zijn om objecten te laten ontwerpen en/of te laten printen. Ook kunnen scholen zich via het platform verbinden wanneer ze meer “productiecapaciteit” nodig hebben.

Voor leerlingen is dit niet enkel een kans om hun eigen 3D-printer en kennis hierover te delen met mensen uit hun buurt, ze kunnen zo ook hun ondernemende talenten (verder) ontwikkelen en aan iedereen laten zien. Dit alles wordt ondersteund met lesmateriaal rondom ondernemen met de 3D-printer.

3DkidsCompany is toegankelijk voor alle PO en VO scholen met een 3D-printer in Nederland. Inmiddels gaan meer dan 30 scholen uit de regio Hoogeveen mee doen aan 3DkidsCompany dankzij de ondersteuning van Provincie Drenthe, Gemeente Hoogeveen en Rabobank Zuidwest-Drenthe.

« ga terug