Amnesty's Schrijfmarathon 2016: brieven van leerlingen RSG Wolfsbos tegen onrecht

21 december 2016

In december 2016 vond wereldwijd Amnesty’s Schrijfmarathon plaats. Van Argentinië tot Australië en van Zwitserland tot Zuid-Afrika werd geschreven tegen onrecht. In ons land werden op meer dan 450 plaatsen de deuren geopend voor iedereen die brieven wilde schrijven voor mensen die groot onrecht is aangedaan: mensen die worden gediscrimineerd, gemarteld of ten onrechte gevangenzitten. Dat gebeurde op scholen, in bibliotheken, in huiskamers, op woonboten, op kantoren en in kerken.

Scholieren klimmen massaal in de pen
Dat ook leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs de mensenrechten een warm hart toedragen, blijkt uit het enorme aantal brievenschrijvers op scholen. Al meer dan 32.000 leerlingen klommen in de pen. Op locatie Groene Driehoek hebben 450 ISK- en Onderbouw leerlingen brieven geschreven. De brieven zijn inmiddels opgehaald door vertegenwoordigers van de Amnesty Schrijfmarathon.

Hieronder een foto-impressie. Met dank van de vertegenwoordigers van Amnesty International aan alle leerlingen en de docenten/onderwijsassistenten die hierbij betrokken zijn geweest.

« ga terug