Jaron Tichelaar Jong Hoogevener van het jaar 2018!

4 januari 2019

Jaron Tichelaar is uitgeroepen tot Jong Hoogevener van het Jaar 2018. De 17-jarige leerling uit Noordscheschut die zich op allerlei manieren inzet voor duurzaamheid, neemt daarmee het stokje over van Stefan Alles, vorig jaar de eerste winnaar van de nieuw in het leven geroepen titel. ‘Als iedereen was zoals jij, dan was de wereld al gered’, sprak burgemeester Karel Loohuis lovend.  

Inspiratie

De bekendmaking van de Jong Hoogevener van het Jaar vond woensdag plaats tijdens de traditionele nieuwjaarsreceptie van de gemeente. Burgemeester Loohuis vertelde dat de titel voor veel jonge mensen een inspiratie is gebleken. Een kinderjury onder voorzitterschap van Stefan Alles heeft zich over alle genomineerden, tien in totaal, gebogen. Aan de hand van een hilarisch filmpje, gemaakt door Young TV, werd het proces van jureren uit de doeken gedaan en de naam van de uiteindelijke winnaar onthuld. ‘Het gaat om iemand die zich niet alleen inzet voor Hoogeveen, maar voor de hele wereld. Hij zet zich in voor alles, planten, dieren en mensen. Hij is een voorbeeld voor anderen’, aldus de kinderjury. Zijn naam zingt dan al rond in de zaal: Jaron Tichelaar.

Officieel juryrapport

De kinderjury bestaat uit een vertegenwoordiging van leerlingen van scholen uit Hoogeveen. Zij vertelden dat de keuze moeilijk was. Dat ze hun taak serieus namen, bleek wel uit het feit dat ze zelfs een officieel juryrapport hebben opgesteld. Jaron was met een smoes naar de nieuwjaarsreceptie gelokt. Hij was in september een van de twee vertegenwoordigers uit de gemeente Hoogeveen die Prinsjesdag mochten bijwonen en gevraagd was of hij daarover wilde vertellen. ‘Dat klonk in eerste instantie best logisch’, zegt Jaron na afloop. Toch kreeg hij het vermoeden dat er wel eens wat anders achter zou kunnen zitten. Hij kreeg gelijk. Jaron is blij met zijn nieuwe titel. ‘Het is fijn waardering te krijgen, maar ik moet zeggen dat ook de andere genomineerden bijzondere dingen doen, zoals zieke of oudere mensen helpen. Ook dat is heel belangrijk.’ De jonge Noordscheschutter ontving een glazen bokaal in de vorm van een high five, gemaakt door glaskunstenaar Greet Scholten, die door Stefan Alles werd overhandigd. Ook kreeg hij een cheque ter waarde van 250 euro, te besteden aan een doel op het gebied van duurzaamheid. Jaron bedankte iedereen die hem gesteund heeft bij zijn projecten de afgelopen tijd.

Uiteraard zijn wij als school heel trots. 
Jaron, van harte gefeliciteerd met deze titel! 

 

« ga terug