Kennis maken met technische opleidingen en beroepen

29 oktober 2019

tijdens de Dag van de Techniek op 1 november en de Open Bedrijvendag op 2 november!

Vrijdag 1 november is de Dag van de Techniek in Hoogeveen. Zo’n 400 basisschoolleerlingen uit groep 7 zijn uitgenodigd om op het Alfa-college kennis te maken met de wereld van techniek. Een dag later, tijdens de Open Bedrijvendag op zaterdag 2 november, zijn leerlingen én hun ouders van harte welkom bij een aantal technische bedrijven om te ervaren wat techniek in het écht is.  

Dag van de techniek

De Dag van de Techniek zal ‘s ochtends feestelijk worden geopend door wethouder Gert Vos. Vervolgens gaan de leerlingen aan de slag met diverse uitdagende activiteiten op het gebied van techniek. Ze kunnen workshops volgen, een interactief videoquiz van OTIB spelen én er is een interactieve techniekshow onder leiding van Professor Grijshaar van Mad Science. Petra Hummel, projectleider Sterk techniek Onderwijs Hoogeveen licht toe: “Het programma moet aanspreken, leerzaam zijn en voor de doelgroep ook leuk! Een goede samenwerking tussen de scholen en de bedrijven is uiteraard ook van groot belang. Daar ligt de sleutel voor het succes van de Dag van de Techniek.” De dag wordt begeleid door studenten techniek van het Alfa-college en leerlingen van RSG Wolfsbos en het Roelof van Echten College.

Open Bedrijvendag Hoogeveen

Naast activiteiten op school, is het natuurlijk ook leuk om te ervaren hoe het er in het echt aan toe gaat bij een bedrijf. Dat kan tijdens de Open Bedrijvendag op zaterdag 2 november. Op die dag geven een aantal technische bedrijven in Hoogeveen kinderen en ouders een inkijkje in hun bedrijf. Esther Aarse van Stichting Vrienden voor Techniek Hoogeveen geeft aan: “In een paar uur krijgen de kinderen een goed beeld van wat de bedrijven doen en maken. Op tijd starten met het onder de aandacht brengen van de technieksector spreekt de bedrijven aan, je kunt niet vroeg genoeg beginnen de toekomstige generatie de technisch opleidingen en beroepen te laten ervaren.”

Op 2 november tussen 10.00 en 16.00 uur is iedereen van harte welkom bij Hunebouw, Bolkesteijn Infrastructuur B.V., Design Group en C&J bedrijfsauto’s en onderdelen.
 

« ga terug