Leerling Jaron uitgenodigd voor Prinsjesdag

4 september 2018

Jaron Tichelaar uit 6 VWO is door de gemeente Hoogeveen uitgenodigd om tijdens Prinsjesdag als afgevaardigde van de provincie Drenthe aanwezig te zijn in de Ridderzaal.

Elke provincie mag voor Prinsjesdag twee personen afvaardigen om naar Den Haag te gaan. Dit jaar mocht de gemeente Hoogeveen twee personen voor de provincie Drenthe selecteren. Tijdens Prinsjesdag, traditioneel gehouden op de derde dinsdag van september, spreekt Koning Willem-Alexander de troonrede uit.

Enthousiast licht Jaron toe: “Voordat de officiële uitnodiging op de mat viel, is er nog een antecedentenonderzoek uitgevoerd. Ondanks dat ik geen problemen voorzag, was dat best wel spannend. Het lijkt me echt een unieke ervaring om erbij te zijn op 18 september in Den Haag. Een geweldig mooi begin van mijn eindexamenjaar!” Jaron zet zich al jaren in voor duurzame energie, onder andere uit water. Dit gegeven, in combinatie met zijn jonge leeftijd, was voor de gemeente Hoogeveen een van de redenen om Jaron te vragen naar Den Haag te gaan.


Tijdens de troonrede op Prinsjesdag is Jaron door de gemeente Hoogeveen uitgenodigd om aanwezig te zijn in de Ridderzaal.

 

« ga terug