Leerlingen doneren 225 euro aan Stichting Leergeld Hoogeveen

5 december 2017

Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun klasgenoten heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Tijdens een werkweek hebben leerlingen van RSG Wolfsbos geld ingezameld voor een goed doel, Stichting Leergeld.

Goed doel

Begin oktober zijn leerlingen van TL4 op werkweek naar Leuven en Brussel geweest. Leerlingen hadden zelf allerlei facetten van de werkweek voorbereid zodat ze deels hun eigen “reisleider” waren. Naast activiteiten zoals een bezoek aan het Europese parlement, het indrukwekkende Atomium ontstond er ook een mooi initiatief. Middels diverse acties werd er tijdens de werkweek geld ingezameld voor een goed doel.

Stichting Leergeld Hoogeveen

Leerling Mats Steenbergen (17 jaar) besloot na overleg met zijn klasgenoten om het geld te doneren aan Stichting Leergeld Hoogeveen. Mats vertelt: “De werkweek was super gaaf en ik zal die week niet snel vergeten. We hebben ontzettend veel lol gehad met elkaar en we hebben ook heel veel geleerd en gezien. Voor de meeste leerlingen is het vanzelfsprekend om mee te gaan op werkweek. Toch zijn er ook leerlingen die om financiële redenen niet mee kunnen. Daarom doneren we het geld dat we hebben ingezameld tijdens de werkweek aan Stichting Leergeld. Zo willen we ons steentje bijdragen dat ook deze kinderen kunnen deelnemen aan bijvoorbeeld een zo’n leuke werkweek”. Mats Steenbergen heeft de cheque ter waarde van € 225,- inmiddels uitgereikt aan Marga Rouwhorst en Akke Hoekstra van Stichting Leergeld Hoogeveen.


Toelichting foto: Docent Eduard Botter, Akke Hoekstra, Marga Rouwhorst en Mats Steenbergen

« ga terug