Onjuiste berichtgeving door Regionieuws Hoogeveen betreffende corona

28 september 2020

In tegenstelling tot berichtgeving op de website van Regionieuws Hoogeveen, is er op RSG Wolfbos geen sprake van coronabesmetting onder leerlingen of medewerkers. De school heeft contact gehad met Regionieuws Hoogeveen en de berichtgeving is inmiddels aangepast. De juiste berichtgeving is dat het gaat om leerlingen die in nauw contact zijn geweest met iemand bij wie een besmetting met het coronavirus is vastgesteld. De betreffende leerlingen en hun familie zitten daarom nu op dringend advies van de GGD in thuisquarantaine. De ouder(s)/verzorger(s) van de betreffende klassen zijn inmiddels door de school geïnformeerd.

Informatie vanuit de GGD
Na iedere positieve test doet de GGD bron- en contactonderzoek. Tot en met 10 dagen na het laatste fysieke contact kan iemand nog klachten krijgen. De kans op besmetting is het grootst bij ‘nauwe contacten’. Dit zijn personen die langer dan 15 minuten binnen 1,5 meter contact hadden. 

Het risico voor niet nauwe contacten is klein 
Alle nauwe contacten zijn persoonlijk door de GGD geïnformeerd en gaan in thuisquarantaine. Voor de overige, niet nauwe contacten is de kans op besmetting klein. 

Op dit moment is er op advies van GGD geen aanleiding om nadere maatregelen te nemen en kunnen medewerkers en leerlingen, met in achtneming van de algemene hygiënemaatregelen, RSG Wolfsbos blijven bezoeken.

Algemeen 
Alleen samen krijgen we corona onder controle. Door het opvolgen van de corona maatregelen helpt u/uw kind voorkomen dat het coronavirus verspreidt. 

Heeft u zorgen of vragen? 
Neem dan contact op met GGD Drenthe via 0592-306300 (dagelijks 8:00 - 17:00 uur) of kijk op rijksoverheid.nl/coronavirus of rivm.nl/coronavirus-covid-19/kinderen 

« ga terug