RSG Wolfsbos gaat duurzaam, op naar 1000 zonnepanelen!

18 mei 2017

Duurzaam onderwijs staat onder andere voor onderwijs dat goed is voor onze leefomgeving zoals frisse en energiezuinige gebouwen. Bij RSG Wolfsbos staat duurzaam onderwijs hoog op de agenda. Zo is er begin mei gestart met de aanleg van een nieuw ventilatiesysteem, energiezuinige ledverlichting en worden er voorbereidingen getroffen voor het plaatsen van nog eens 500 zonnepanelen.

1000 zonnepanelen
Chris Buijtendorp, hoofd facilitair en ICT licht toe: “Van het dakoppervlak van 5400 vierkante meter is straks 3500 belegd met zonnepanelen. Daarmee kan de school geheel in haar eigen energie voorzien. Het rendement van de eerste 500 zonnepanelen is zoals verwacht. Ongeveer 50 procent van de energie die we gebruiken komt nu van de panelen. Straks zitten we dus op 100 procent. De energie die we over hebben wordt terug geleverd aan het elektriciteitsnet.” In totaal liggen er na de zomervakantie bijna 1000 zonnepanelen op het dak van locatie Harm Smeenge. Hiermee is RSG Wolfsbos één van de grootste duurzame energie-opwekkers in de omgeving van Hoogeveen geworden. De opbrengst van de zonnepanelen is dagelijks te volgen op een scherm in de hal van de school. In een later stadium gaan de gegevens ook gebruikt worden voor lesdoeleinden.

Bijdragen aan duurzame samenleving
Op locatie Groene Driehoek (gebouw A) is begin deze maand gestart met de aanleg van een nieuw ventilatiesysteem. Enthousiast vertelt Chris Buijtendorp: “Dit nieuwe ventilatiesysteem zorgt ervoor dat er continu verse lucht aangevoerd wordt in alle lokalen. Naast de verbetering van het binnenklimaat, wordt bij iedere verbouwing onderzoek gedaan naar duurzame verbeteringen van onze gebouwen. Zo is er ook geïnvesteerd in nieuwe energiezuinige ledverlichting in combinatie met aanwezigheidsschakelaars, energiezuinige elektromotoren voor het ventilatiesysteem en CO2 gestuurde regeling voor het ventilatiesysteem.” Mede door deze investeringen wil RSG Wolfsbos een bijdrage leveren aan een duurzame samenleving.


Chris Buijtendorp tussen de zonnepanelen op het dak van RSG Wolfsbos (locatie Harm Smeenge).

« ga terug