Secties Engels en Duits organiseren leerzaam talendorp

22 december 2016

Om het spreken van de Engelse en Duitse taal zo echt mogelijk te laten lijken, hebben de secties Engels en Duits ook dit jaar weer een talendorp georganiseerd. In het taaldorp is de spreekvaardigheid van de leerlingen in een aantal verschillende praktijk-situaties getoetst. Zo was er een politiebureau, een kledingwinkel, een restaurant en een huisartspraktijk. Van maandag 19 tot en met donderdag 22 december j.l. hebben alle leerlingen van locatie Harm Smeenge hieraan deelgenomen.  

In de lessen voorafgaand aan het talendorp is volop geoefend. Docente Nelleke Buhler licht toe: "In klas 4 vmbo is een mondeling verplicht. Om leerlingen hier goed op voor te bereiden, oefenen we dit in elk leerjaar. Er zijn een aantal situaties die de leerlingen moeten voorbereiden, waarvan uiteindelijk twee worden getoetst in een kort gesprekje. Naast docenten worden ook bovenbouw Vwo-leerlingen van locatie Groene Driehoek ingezet. Zij beheersen de taal voldoende om dit te kunnen doen en vinden het ook heel leuk om te helpen. Een aantal van de Vwo-leerlingen heeft zelfs het Cambridge Engels examen gehaald!" 

Veel leerlingen waren best een beetje zenuwachtig. Gelukkig viel het allemaal erg mee en vonden de meesten het ontzettend leuk en heel leerzaam.  

« ga terug