Kiezen van beste middelbare school iets makkelijker

6 januari 2015

 

Ouders die een middelbare school moeten kiezen voor hun kind, hebben er een handig hulpmiddel bij: de website www.scholenopdekaart.nl. Daarop is alle informatie te vinden die je nodig hebt voor het maken van een verstandige keuze. En, wat minstens zo belangrijk is, de verschillende gegevens van alle scholen zijn in één oogopslag te vergelijken.

Scholenopdekaart is een website opgezet onder supervisie van het ministerie van Onderwijs. Sinds december 2014 toegankelijk, vermeldt de site van elke middelbare school in Nederland het aanbod, de studiesnelheid, het slaagpercentage, de examencijfers, de leerwinst en het oordeel van de Onderwijsinspectie. Daarnaast  vind je op scholenopdekaart.nl informatie over de veiligheid, de tevredenheid van ouders en leerlingen, de mogelijkheid tot meepraten, het zorgplan en de ouderbijdrage.

“De website scholenopdekaart.nl bevat informatie over veel diverse kenmerken van elke school. Bovendien kun je ze op al die punten makkelijk met elkaar vergelijken”, aldus Dries Koster, directeur-bestuurder RSG Wolfsbos. De website werkt heel eenvoudig door te zoeken op postcode, schoolnaam of woonplaats.  “Zo kom je vanzelf tot de bepaling van je voorkeur en de informatie die je gevonden hebt, komt van pas bij de voorbereiding van het daadwerkelijke schoolbezoek tijdens de open avond op donderdag 12 en maandag 16 februari. Scholenopdekaart is geen kieswijzer die één school aanwijst als beste keus, maar helpt de toekomstige brugklasser en z’n ouders ontdekken welke scholen het beste aansluiten bij hun wensen”, gaat Dries Koster verder.

“Onze leerlingen voelen zich veilig op hun school en waarderen dit met een 8.3. Daarnaast zijn ook de hoge slagingspercentages van de verschillende opleidingen opvallend. Onze vwo-afdeling heeft zelfs de beste slaagpercentage van de drie noordelijke provincies. Dit zijn natuurlijk resultaten waar we als school trots op zijn”, vertelt Dries Koster enthousiast.

Kijk voor de resultaten van RSG Wolfsbos op www.scholenopdekaart.nl

 

« ga terug