Klas G5Ab wint glansrijk voorronde debat-evenement Meet the Boss

19 maart 2018

Als onderdeel van Jet-Net, het landelijk netwerk van scholen en bedrijven dat jongeren in contact brengt met techniek, doet RSG Wolfsbos al enkele jaren (succesvol) mee aan de scholen-debat-wedstrijd Meet the Boss. Hierin strijden scholen tegen elkaar om op grond van een geponeerde stelling, hun standpunt duidelijk te beargumenteren, met als doel de jury te overtuigen.

Deze jury bestaat uit drie topmanagers uit het bedrijfsleven (in ons geval van Friesland Campina) die zelf ook een standpunt innemen. Indien zij hun eigen standpunt aanpassen als gevolg van het betoog en het debat dat door de “tegenstanders” wordt gevoerd, dan verdient die klas punten. Er werden woensdag twee ronden gespeeld, met elk een stelling. Klas G5Ab moest de eerste stelling als voorstanders verdedigen, met de andere school, het Griftland College uit Soest, als tegenstanders. Ze wisten als team zo overtuigend te zijn dat van de 2 juryleden die eerst tegen de stelling waren er een alsnog voorstander werd.

Er was een prijs voor degene die de meeste progressie toonde tijdens het debat (een debateendje), een prijs voor de meest gepeperde uitspraak (een pepermolen) en een beker voor de beste bedater. Het bad-eendje ging naar Matthijs Bodegraven, de pepermolen naar Saskia Slump en, verdiend maar helaas, de beker naar de 2e debataanjager van het Griftland College.

Nadat het Griftland College zich naar de bar had begeven, kregen de winnaars een T-shirt en de uitnodiging voor de finale in Velsen-Noord, bij TATA-steel. De leerlingen waren achteraf, net als de mentor, enigszins verbaasd over hun succes. Blijkbaar waren ze onder de indruk van hun eigen latente competenties. Daarnaast hebben ze zich voorbeeldig en sportief gedragen!


Het debat in volle gang.


De winnaars!

« ga terug