Leerlingen winnen Scholierencompetitie Cascaderun 2017

10 april 2017

Adam Hourmat Allah, Caleb Hoogeveen, Robin Kikkert en Christian Berg van RSG Wolfsbos hebben dit jaar met hun team de scholencompetitie van de Cascaderun in Hoogeveen gewonnen. Zo blijft de wisselbokaal, net als vorig jaar, bij RSG Wolfsbos. De vier sportieve toppers mogen zich hiermee de beste noemen van de ruim 200 leerlingen die 9 april jl. mee deden aan de run vanuit het Roelof van Echten College en RSG Wolfsbos.

Goede voorbereiding
Eduard Botter, coördinator van de Cascaderun op RSG Wolfsbos legt uit: “De leerlingen verschenen goed voorbereid aan de start. Elke vrijdagmiddag in aanloop naar de cascaderun konden ze meedoen aan loopclinics. De leerlingen hebben gezamenlijk gelopen om hun conditie op peil te brengen. Daarnaast werden ze van loopschema’s voorzien, die ze in hun vrije tijd konden volgen.”

Unicef, Kika en Shoma
Botter benadrukt het belang van (hard)lopen voor de gezondheid van mensen. “De school ondersteunt dit door het inschrijfgeld van de Cascaderun te betalen. Als tegenprestatie zorgden alle deelnemers voor een sponsorbijdrage ten gunste van de stichting Unicef, Kika en Shoma. Deze organisaties zijn speciaal hiervoor uitgekozen omdat ze zich inzetten voor kinderen. Dit is één van de manieren waarop leerlingen en personeel van RSG Wolfsbos zich inzet voor de samenleving en daar zijn we trots op.” Eind mei zal de opbrengst worden overhandigd aan de vertegenwoordigers van de goede doelen.  

Klik hier voor een overzicht van de tijden van de deelnemers >>


Groepsfoto RSG Wolfsbosteam (5 mijl) Cascaderun 2017


Groepsfoto RSG Wolfsbosteam (10 mijl) Cascaderun 2017 

« ga terug