Typisch RSG Wolfsbos


Op RSG Wolfsbos bieden we alle soorten onderwijs aan; praktijkonderwijs, vmbo, mavo, havo en vwo. Naast de reguliere lessen bieden we jou nog meer! Lees hier wat je allemaal bij ons kan verwachten!

Alvast kennismaken
Een nieuwe school kiezen is niet gemakkelijk. Om de keuze makkelijker te maken en om leerlingen alvast voor te bereiden op het voortgezet onderwijs hebben wij diverse programma’s voor leerlingen van groep 7/8 van de basisschool. Meer weten? Kijk hier.

Wij vinden het belangrijk om eerst een relatie met je op te bouwen voordat we je gaan beoordelen met een cijfer. Pas als jij lekker in je vel zit bij ons op school kun je goede cijfers halen. Daarom nodigen we je voor de zomervakantie al uit om kennis te komen maken met je nieuwe klas en mentor. Prettig toch?!

Uitdaging
Omdat je op de basisschool nog niet altijd precies weet welk niveau bij je past hebben we twee niveaus in één klas. Zo krijg je een goed idee van het niveau van twee verschillende opleidingen. Je kan het basisniveau aan. Als blijkt dat je meer kan mag je in dezelfde klas een hoger niveau oppakken. Zo kun je ontdekken welke opleiding het beste bij je past en wat voor jou het hoogst haalbare niveau is!

Talent ontwikkeling
Op Wolfsbos willen we leerlingen helpen om hun talenten te ontwikkelen. Of het nu gaat om de begeleiding bij de ontwikkeling naar een topsporter of om te ontdekken waar een leerling talent voor heeft, wij helpen je daarbij. Basisschoolleerlingen die extra uitdaging zoeken kunnen bij ons al meedoen binnen het project Test je Talent. Ook kan je bij ons je Cambridge English certificaten halen om zo internationaal georiënteerd te zijn. 

Wolfsbosbreed
Zingen onder de douche…maar nooit op een podium gestaan? Een hoofd vol creatieve ideeën…maar niemand die het ziet? Veel kracht in je armen….maar nog nooit een roeispaan vast gehad?

RSG Wolfsbos wil je graag helpen om je talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Daarom krijg je binnen het activiteitenprogramma Wolfsbos Breed, naast je lessen, tientallen workshops. Jij  maakt zelf de keuze! Zo kun je leren snorkelen, in een musical spelen, boetseren en ontspannen met yoga. Teveel om op te noemen.

Kwaliteit
Op de website scholen op de kaart online van de VO-Raad staan alle scholen van Nederland letterlijk op de kaart. Dat geldt dus ook voor RSG Wolfsbos. Informatie over de kwaliteit, het onderwijsbeleid, bedrijfsvoering en de resultaten van de school zijn hier te vinden: http://www.scholenopdekaart.nl. Om scholen goed met elkaar te kunnen vergelijken kunt u ook op deze site kijken.