Wolfsbos ABC

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

i

Internationale Schakelklas (ISK)

Sinds april 2015 verzorgt de ISK-afdeling van RSG Wolfsbos te Hoogeveen onderwijs aan anderstalige jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 19 jaar. Het aantal leerlingen varieert gemiddeld tussen 35 en 45 leerlingen, verdeeld over 3 klassen. De ISK-afdeling van RSG Wolfsbos vindt het belangrijk om de leerlingen een leeromgeving te bieden, waarin ze zich optimaal kunnen ontwikkelen. Uitgangspunten hierbij zijn: veiligheid, respect, rust, structuur en onderwijs op maat.

Het schakelen

In de klassen zitten leerlingen waarvan de ouders in Hoogeveen e.o. werken, statushouders, leerlingen die op het AZC wonen, uitwisselingsstudenten of anders. Het belangrijkste doel voor de leerlingen is om zo snel mogelijk Nederlands te leren en te schakelen naar een klas in het regulier onderwijs. Vanuit de ISK-klassen kunnen leerlingen op RSG Wolfsbos schakelen naar klassen op de locaties Groene Driehoek, Harm Smeenge, Dikkenberg en Meander. De leerlingen die zijn geschakeld, kunnen nog extra begeleiding en ondersteuning krijgen van docenten, onderwijsassistenten en/of vrijwilligers op de ISK-afdeling.

Verder kunnen leerlingen die niet in Hoogeveen wonen ook de overstap maken naar een school in of dichtbij hun woonplaats. Leerlingen die 16 jaar of ouder zijn, schakelen meestal naar een opleiding in het MBO en soms HBO.

Beste ISK-docent van Nederland

In april 2017 is Harma Graveland, NT2-docent en teamleider bij de ISK-afdeling van RSG Wolfsbos te Hoogeveen, verkozen tot de beste ISK-NT2-docent van het jaar. De verkiezing was een initiatief van LOWAN, BV NT2 en Bisbee Flexonderwijs. Zelf blijft Harma nuchter onder alle aandacht en geeft aan: “Natuurlijk ben ik er ontzettend trots op dat ik de verkiezing heb gewonnen. Het is een mooie bekroning op m’n werk als NT2-docent en teamleider bij de ISK-afdeling van RSG Wolfsbos. Ik geniet van het lesgeven en het geeft mij de energie om in de hectiek van alle veranderingen, steeds het belang van de leerlingen voorop te stellen. Want elk kind telt.”

Voor vragen, informatie of aanmelding kunt u terecht bij Harma Graveland (teamleider).
E-mailadres: h.gravelandwind@wolfsbos.nl of tel.: 06-125 549 30


Harma Graveland, teamleider bij de ISK-afdeling van RSG Wolfsbos te Hoogeveen is in 2017 verkozen tot de beste ISK-docent van Nederland.

« ga terug