Wolfsbos ABC

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

i

Internationale Schakelklas (ISK)

Sinds april 2015 verzorgt de ISK-afdeling van RSG Wolfsbos te Hoogeveen onderwijs aan anderstalige jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 19 jaar. In april 2015 is gestart met 12 leerlingen. In het schooljaar 2016-2017 is dit aantal al doorgegroeid naar bijna 50 leerlingen, verdeeld over 3 klassen. De ISK-afdeling van RSG Wolfsbos vindt het belangrijk om juist ook deze leerlingen een leeromgeving te bieden, waarin ze zich optimaal kunnen ontwikkelen. Uitgangspunten hierbij zijn: veiligheid, respect, rust, structuur en onderwijs op maat.

Klas ‘Reguliere’ISK-leerlingen
In deze klas zitten leerlingen waarvan de ouders in Hoogeveen e.o. werken, statushouders, uitwisselingsstudenten of anders. Het belangrijkste doel voor deze leerlingen is om uiteindelijk te schakelen naar een klas in het regulier onderwijs. Vanuit de reguliere ISK-klassen kunnen leerlingen op RSG Wolfsbos ook schakelen naar klassen op de locaties Groene Driehoek, Harm Smeenge en Dikkenberg. De leerlingen die zijn geschakeld, krijgen extra begeleiding en ondersteuning  van docenten, onderwijsassistenten en/of vrijwilligers op de ISK-afdeling. Ook volgt een aantal ISK-leerlingen de NT2-opleiding op het Alfa College.

Klas AZC-leerlingen
Deze leerlingen zitten tijdelijk op RSG Wolfsbos en zullen weer vertrekken naar een andere AZC, wooneenheid of woning elders in Nederland. Het belangrijkste doel voor deze leerling is om zo snel mogelijk Nederlands te leren.

Beste ISK-docent van het jaar
In april 2017 is Harma Graveland, NT2-docent en coördinator bij de ISK-afdeling van RSG Wolfsbos te Hoogeveen, verkozen tot de beste ISK-docent van het jaar. ISK (Internationale SchakelKlas) wordt steeds meer een begrip in de onderwijswereld. Daarom is in 2017, voor de eerste keer binnen het voortgezet onderwijs, de verkiezing “Beste ISK-docent van het jaar” georganiseerd. De verkiezing is een initiatief van LOWAN, BV NT2 en Bisbee Flexonderwijs. Zelf blijft Harma nuchter onder alle aandacht en geeft aan: “Natuurlijk ben ik er ontzettend trots op dat ik de verkiezing heb gewonnen. Het is een mooie bekroning op m’n werk als NT2-docent en coördinator bij de ISK-afdeling van RSG Wolfsbos. De dag na de verkiezing stond ik alweer gewoon voor de klas. Daar geniet ik van, lesgeven geeft mij de energie om in de hectiek van alle veranderingen, steeds het belang van de leerlingen voorop te stellen. Want voor mij telt elk kind.”

Voor vragen, informatie of aanmelding kunt u terecht bij Harma Graveland (coördinator).
Tel.: 06-125 549 30


Harma Graveland te midden van een ISK-klas.
De NT2-docent en coördinator bij de ISK-afdeling van RSG Wolfsbos te Hoogeveen is verkozen tot de beste ISK-docent van het jaar 2017!

« ga terug