7 juni Wetenschap & Techniek Café


Techniekweek Drenthe start op 7 juni met Wetenschap & Techniek Café in Tiendeveen

Op donderdag 7 juni a.s. organiseren RSG Wolfsbos en Stichting Bijeen, in Tiendeveen, een W&T-café voor leerkrachten, techniekcoördinatoren en leidinggevenden uit het basisonderwijs en docenten onderbouw uit het voortgezet onderwijs. Een W&T-café is een informele bijeenkomst waar onderwijsprofessionals van verschillende scholen elkaar kunnen ontmoeten en kennis en ervaringen rond wetenschap en techniek met elkaar kunnen delen. Het onderwerp van dit W&T-café is ‘Techno 21’, techniek en wetenschap binnen het onderwijs in de 21ste eeuw.

Het W&T-café heeft tot doel leerkrachten en leidinggevenden te inspireren om met wetenschap en techniek aan de slag te gaan. Maar ook om hen op nieuwe ideeën te brengen en nieuwe mogelijkheden aan te reiken. Leerkrachten kunnen er terecht met vragen over W&T in de klas en krijgen praktische tips en ideeën die gebruikt kunnen worden in de les. Daarnaast komen de laatste ontwikkelingen op het gebied van W&T aan bod.

Programma

Openingsspreker is Cees Bijl. Hij is lid van de landelijke regiegroep Techniekpact en gedeputeerde van de Provincie Drenthe. Cindy Bulten van edu-motion geeft een lezing waarin ze uiteen zet waarom, volgens haar, ict en goed onderwijs onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Het tweede deel van het programma bestaat uit workshops die gegeven worden door o.a. TechniekTalent.nu, Yellow Ducks, 3Dkanjers en edu-motion.

Locatie en aanmelden

De middag start om 16.00 uur, op OBS Tiendeveen, Molenweg 4-b, 7936 PB Tiendeveen.
Opgeven kan via Renate Wiggers, r.wiggers@bijeen-hoogeveen.nl.

Vragen

Voor vragen over de organisatie of het programma kunt u contact opnemen met Petra Hummel, p.hummel@wolfsbos.nl.

« ga terug