Login
1 november 2021 Wereldmeiden starten in Hoogeveen met sportcarroussel

Op donderdag 28 oktober is het project wereldmeiden Hoogeveen van start gegaan op het hockeyveld van HHC. Zeven wereldmeiden van de ISK-afdeling van RSG Wolfsbos doen mee aan het project. Zij krijgen de kans om kennis te maken met sport en bewegen en worden daarin begeleid door zogeheten maatjes.

Plezier
De maatjes gaan zich 20 weken inzetten om deze meiden de sportcultuur van Nederland te laten ervaren. Projectleider Eefke Weismann-Hooijer van SportDrenthe: “Deze meiden hebben vaak al veel meegmaakt in hun leven. Juist daarom vind ik het ontzettend belangrijk dat we met dit project de meiden kunnen laten ervaren dat sporten gezellig is en heel veel plezier brengt.”

Elke week een andere sport
De eerste tien weken wordt er iedere donderdagmiddag samen gesport, waarbij er iedere week een andere sport centraal staat. Zowel de maatjes als de wereldmeiden kunnen aangeven welke sport ze graag zouden willen proberen of laten zien. Na de tien weken volgt er een matching, waarbij een maatje samen met een wereldmeisje de sport naar keuze gaat uitproberen bij een sportclub.

 

 

Wereldmeiden starten in Hoogeveen met sportcarroussel
Terug naar het overzicht