Wat ga je allemaal doen

Je leert bij ons op het vmbo basis en kader van alles over techniek, ICT, zorg en welzijn, horeca, bakkerij en recreatie. Ook heb je de gewone vmbo vakken zoals Nederlands, Engels, wiskunde en biologie. Je zit in de schoolbanken, maar bent ook heel veel in de praktijk bezig. Lekker afwisselend dus!

Binnen het vmbo kun je kiezen uit verschillende leerwegen: tl(mavo), kbl en bbl. Je kunt het vmbo ook volgen met lwoo. Wil je meer info over de leerwegen? Klik hier.

Uitdaging

Omdat je op de basisschool nog niet altijd precies weet welk niveau bij je past hebben we bij ons op school twee niveaus in één klas. Zo krijg je een goed idee van het niveau van twee verschillende opleidingen. Met een vmbo-basis advies kom je in een vmbo-basis/kaderklas, en met een vmbo-kader advies zit je de eerste twee jaar in een vmbo-kader/mavo klas. Je kan het basisniveau aan. Als blijkt dat je meer kan mag je in dezelfde klas een hoger niveau oppakken. Zo kun je ontdekken welke opleiding het beste bij je past en wat voor jou het hoogst haalbare niveau is!

Samen vieren

Lachen en dansen met je klasgenoten, dat kan tijdens onze schoolfeesten! Kerst vieren we ook samen. Leerlingen helpen mee om deze vieringen te organiseren. Goed met elkaar omgaan en samen de goede dingen vieren; dat vinden we belangrijk.

Mentor

Als je naar onze school gaat, hoor je voor de zomervakantie op de kennismakingsdag wie jouw mentor is. Bij deze persoon kun je terecht met alle vragen. Het hele schooljaar lang, handig hè? Ook heeft de mentor tijdens het schooljaar contact met jouw ouders. Aan het begin van het schooljaar ga je op een kennismakingskamp. Een te gekke manier om je klasgenoten, andere leerlingen en docenten te leren kennen!

Talent

Iedereen heeft talenten. Wij helpen je graag om jouw talent te ontdekken en te ontwikkelen. Tijdens de lessen, maar ook buiten schooluren besteden we aandacht aan leuke sport- en talent-activiteiten. Zo ontdekken de leerlingen van de locatie Harm Smeenge  binnen de workshops van WolfsbosBreed waar ze talent voor hebben. Op de locatie Dikkenberg heb je elke vrijdagmiddag een zelf gekozen activiteit, samen met de hele school.

It's learning

Huiswerk bekijken of extra lesmateriaal opvragen: het kan allemaal met It's learning, onze Elektronische Leer Omgeving (ELO). Op het leerlingenportaal staan je cijfers, rooster en je absentie. Zo ben je altijd en overal op de hoogte.

Geen les!

Naast de lessen doen we heel veel andere dingen. Je doet regelmatig mee aan maatschappelijke stageprojecten. Maar we doen nog veel meer! Zo volg je allerlei workshops binnen wolfsbosbreed, zoals snorkelen, yoga of breakdance. Het hele schooljaar organiseren we allerlei activiteiten, we hebben ieder leerjaar verschillende uitstapjes, zoals een bezoek aan een museum, theater of stad.