Login
11 maart 2024 Egg-citing onderzoek voor vwo’ers

Op vrijdag 1 maart hadden de leerlingen van vwo 5 op het Harm Smeenge een kook/bakkerij les bij Horeca, Bakkerij en Recreatie (HBR). Deze les was ontworpen door Ceres Hofsink (docent HBR) die voor haar scriptie een lesontwerp speciaal voor vwo-kooklessen heeft gemaakt .

 

Tijdens deze les zijn de leerlingen aan de slag gegaan met een onderzoekscyclus, waarbij ze een keuken/bakkerij experiment hebben uitgevoerd met als hoofdthema: eieren. Het was een dag vol ontdekkingen over de scheikundige en natuurkundige processen in de keuken en bakkerij. Van het maken van heerlijke taarten tot mayonaise, alles was mogelijk. Aan het einde van de les hebben ze hun bevindingen gepresenteerd aan de klas.  Kortom, het was een fantastische en leerzame dag waarop de vwo-leerlingen eens niet in de schoolbanken zaten, maar lekker praktisch aan de slag konden gaan.

 

Egg-citing onderzoek voor vwo’ers
Terug naar het overzicht