Login

Heb je havo-advies gekregen, dan kom je in een havo/vwo klas. Zo ontdek je welke opleiding het beste bij je past en wat voor jou het hoogst haalbare niveau is! Met een havo-diploma kan je naar het hbo of mbo. Zo leer je al vanaf de brugklas om goed te plannen en te studeren. Ook besteden we veel aandacht aan wetenschap en techniek, maar dat is niet alles.

Talentontwikkeling gericht op de toekomst
Met het ICT Lyceum geven we vorm aan het onderwijs van de toekomst. Naast het ICT Lyceum krijg je op Wolfsbos volop de kans om op vele andere vakgebieden jouw talenten te ontwikkelen. Wolfsbos biedt verschillende talentprogramma's aan zoals Cambridge Engels, ondernemerschap: VECON Business School, lifestyle & gezondheid, kunst (drama en muziek) en de techniek van de toekomst.

Als school willen we bijdragen aan jouw ontwikkeling tot een persoon die:
Zelfstandig overwogen keuzes kan maken en hier ook voor staat.
Interesse heeft voor actuele ontwikkelingen in de samenleving.
Niet alleen goed om zichzelf denkt maar ook oog heeft voor anderen.
titel

Het brugklasgebouw

De brugklasleerlingen van mavo, havo en vwo volgen al hun lessen in een eigen gebouw, met een eigen ingang, schoolplein en aula. Heel handig, want zo heb je straks snel overzicht waar je welke les volgt en leer je ook nog eens in korte tijd als je docenten goed kennen. Pauze houden doe je gezellig met je klasgenoten in de aula of buiten op het schoolplein.

titel afbeelding

Hoe ziet je lesrooster eruit?

Op je rooster staan een aantal belangrijke dingen zoals je klas, de vakken, van wie en waar je les hebt. Huiswerk bekijken of extra lesmateriaal opvragen: het kan allemaal met de Elektronische Leer Omgeving binnen SOMtoday (ELO). Op het leerlingenportaal staan je cijfers, rooster en je absentie. 

"Ik heb al veel nieuwe vriendinnen gemaakt op school."
"Mijn mentor is eigenlijk net een coach, ze denkt met mij mee en helpt waar het nodig is. "
"Op school krijg ik de ruimte om zelf ook met ideeën te komen."
afbeelding titel

Profielen bovenbouw havo

Aan het einde van je 3de leerjaar, ga je een keuze maken uit één van de onderstaande profielen:
• natuur en techniek;
• natuur en gezondheid;
• economie en maatschappij;
• cultuur en maatschappij.

titel afbeelding

Nieuw! Talenturen

Naast de reguliere lessen is Wolfsbos gestart met een aantal
talenturen waaronder:
- ICT Lyceum
Cambridge English-programma
- VECON Business School
- Sport & Lifestyle
- Makerspace
- Muziek
- Drama
Naast de talenturen biedt onze school ook bijlessen en vakondersteuning aan.
titel afbeelding

Vragen & informatie havo

Voor vragen en informatie kunt u terecht bij:
Marc van der Veen, coordinator onderbouw
E-mailadres:steljevraag@wolfsbos.nl

Veel gestelde vragen

In principe is er geen verschil tussen de mavo en het vmbo-tl. Het vmbo-tl is een niveau van onderwijs op de middelbare school in Nederland. De afkorting vmbo-tl staat voor ‘voorbereidend middelbaar onderwijs – theoretische leerweg’ en is het hoogste niveau van alle vmbo-opleidingen.

Elke leerling heeft een eigen mentor. Dit is ook gelijk het contactpersoon voor ouders/verzorgers. Mochten er speciale behoeftes zijn dan kan een leerling en/of ouder/verzorger dit kenbaar maken aan de mentor. Samen bekijken zij dan wat voor hulp er geboden kan worden. Zo heeft de school een zorgadviesteam om juist die leerlingen te begeleiden die dat nodig hebben.

RSG Wolfsbos bestaat uit vijf gezellige schoollocaties op één terrein. We zijn kleinschalig georganiseerd, waardoor je gemakkelijk je eigen plek vindt binnen de school. Zo volgen bijvoorbeeld de brugklasleerlingen van mavo, havo en vwo al hun lessen in een eigen gebouw, met een eigen ingang, schoolplein en aula.

Leerlingen kunnen op elke locatie iets te eten en/of te drinken kopen in de kantine. Een groot deel van het aanbod bestaat uit gezonde broodjes, fruit, salades en andere verantwoorde producten. Ook staat er een watertap in de kantines waardoor er voor de leerlingen altijd en onbeperkt gekoeld drinkwater beschikbaar is. Als school vinden we het belangrijk om leerlingen bewust te maken van gezonde voeding. Dit doen we bijvoorbeeld tijdens de lessen of als onderdeel van een project.

Onze school kent een tweejarige brugklasperiode, waarbij in iedere klas twee niveaus worden aangeboden. Zo kun je met een mavo-advies starten in de mavo/havo-klas en met een basis-advies voor het vmbo in een basis/kaderklas. In de zogenaamde ‘dakpanklassen’ word je uitgedaagd het hogere niveau op te pakken. Dit heeft als groot voordeel dat je de tijd en de ruimte krijgt om te ontdekken wat je talenten zijn en welk opleidingsniveau daarbij het beste past. Aan het einde van het tweede jaar maak je samen met je ouders en met ons, de definitieve keuze voor een opleiding. 

Sfeer proeven!