Login
10 mei 2023 Oud-leerling Wolfsbos Anjet Daanje wint Libris Literatuur Prijs 2023

Schrijfster Anjet Daanje heeft de Libris Literatuur Prijs ontvangen voor haar roman Het lied van ooievaar en dromedaris. Hoogleraar en historicus Beatrice de Graaf, voorzitter van de jury, maakte de winnaar afgelopen maandag bekend in cultuurhuis Felix Meritis in Amsterdam. 

Anjet Daanje haalde in 1983 haar VWO-diploma bij ons op school. Namens Wolfsbos feliciteren wij onze oud-leerling Anjet Daanje van harte met de Libris Literatuur Prijs. 

De jury koos unaniem voor de "roman van internationale allure die grens- en genre-overstijgend is". De Graaf noemde het boek een ode aan de verbeelding en aan de literatuur zelf.

Het lied van ooievaar en dromedaris
Het lied van ooievaar en dromedaris gaat over Eliza May Drayden, schrijfster van een geruchtmakende roman in het Yorkshire van de negentiende eeuw. Tijdens haar leven werd haar boek verguisd, maar in de decennia daarna groeide het meer en meer uit tot een meesterwerk.

De jury van de Libris Literatuur Prijs omschreef Daanje's roman in het juryrapport als 'een fascinerende literaire zoektocht die de lezer meevoert van het 19-eeuwse Yorkshire, via de Eerste Wereldoorlog in Picardië en dan weer terug naar Engeland om ten slotte te eindigen in het 21e-eeuwse Groningen'.

Bron: NOS

Oud-leerling Wolfsbos Anjet Daanje wint Libris Literatuur Prijs 2023
Terug naar het overzicht