Login
26 maart 2024 Poëziewedstrijd 2024 | Groene Driehoek Poëtische inspiratie op Wolfsbos

Op Wolfsbos, locatie Groene Driehoek, waren de afgelopen maanden heel wat leerlingen op zoek naar poëtische inspiratie. Met groot enthousiasme werd er deelgenomen aan de Poëziewedstrijd 2024. De jury was ontzettend blij verrast door het hoge niveau van de inzendingen. Twee van de winnaars zijn: Daniëlle Havinga (vwo 6) en Maartje Eijdenburg (mavo 4). 

Daniëlle Havinga maakte veel indruk met haar gedicht 'Communicatiemoei-taal'. Op meesterlijke wijze speelt ze hierin met de taal en ondergraaft ze clichés. Er liggen duidelijk expressionistische invloeden ten grondslag aan dit gedicht. Tussen de vele goede gedichten die de jury bij deze wedstrijd mocht lezen, sprong de bijdrage van Daniëlle er toch nog duidelijk bovenuit. Tijdens het lezen van dit gedicht was het meteen duidelijk: dit is de onbetwiste winnaar!

Maartje Eijdenburg zond voor deze poëziewedstrijd twee sterke gedichten in, die allebei serieuze kanshebbers waren voor een prijs. Het ene gedicht blinkt uit in engagement, het andere in individuele expressie. Na heel wat twijfelen tussen die twee gedichten besloot de jury uiteindelijk het laatstgenoemde gedicht met een prijs te belonen, vanwege zijn poëtische zeggingskracht. Het gedicht draagt de titel 'De Show' en is vervuld met een klassiek thema uit de romantiek: Weltschmerz.

Juryvoorzitter Barbara Stallmann had ook nog een opbeurende boodschap voor degenen die geen prijs hebben gewonnen. "Jullie hebben het allemaal aangedurfd om iets prachtig creatiefs te maken. Daar mag je zeer trots op zijn! En ook al heb je toevallig deze keer niet de eerste prijs in jouw categorie gewonnen, toch raden we jullie allemaal aan: ga door met dichten!" 

Poëziewedstrijd 2024 | Groene Driehoek
Terug naar het overzicht