Login
9 november 2023 Praktijkonderwijs doet mee aan Nationaal Schoolontbijt

Deze week hebben de leerlingen van de onderbouw van praktijkonderwijs De Meander genoten van een schoolontbijt. In het kader van het Nationaal Schoolontbijt werd er met elkaar ontbeten om alles te leren over het een goede start van de dag en welke bewuste keuzes gemaakt kunnen worden als het gaat om voeding. 

Beste start van de dag

“Wij willen onze leerlingen leren hoe belangrijk elke dag ontbijten is en wat je ’s ochtends het beste kunt eten”, zegt Frank Benjamins, mentor van klas 1. “Gezonde voeding draagt bij aan een gezonde levensstijl. Daarom stimuleren wij onze leerlingen gezond te eten en bewuste keuzes te maken. Wij hopen dat ouders dit thuis ook doen”.   

Gezonde School
Volgens het Voedingscentrum is school dé plek om kinderen bewust te maken van gezond en duurzaam voedsel. Het werken aan gezondheid op school loont en leidt tot betere leerprestaties en een gezondere leefstijl. Het Voedingscentrum geeft het vignet Gezonde School af aan scholen die zich structureel inzetten voor de gezondheid van leerlingen. Hiervoor moet een school voldoen aan een aantal criteria. Bij het thema voeding wordt dan gelet op het aanbod van eten en drinken in de pauzes en er wordt gekeken of voeding ook in de lessen aan bod komt. Het Voedingscentrum heeft het vignet Gezonde School afgegeven aan het praktijkonderwijs van Wolfsbos. "Gelukkig voldoen wij aan de eisen en mogen wij onszelf wederom een Gezonde School noemen”, aldus Frank Benjamins.

 

 

Praktijkonderwijs doet mee aan Nationaal Schoolontbijt
Terug naar het overzicht