Login
17 april 2023 Wolfsbos ontvangt zilveren schoolkantine schaal

Fruit, verantwoorde tussendoortjes, gezonde broodjes en een watertap met gekoeld drinkwater. Het aanbod in de schoolkantine van Wolfsbos (locatie Groene Driehoek) ziet er aantrekkelijk uit. Niet voor niks heeft de school de zilveren Schoolkantine Schaal 2022-2023 van het Voedingscentrum ontvangen. De schaal is een waardering voor het gezonder inrichten van de schoolkantine.

Gezonde gewoontes

Het aanbod in de kantine wordt steeds gezonder. Greetje Bezoen en Carina Hooijer van Cater Concept, verantwoordelijk voor het beheer van de kantine, vertellen enthousiast: “Ten minste 60 tot 70 procent van het aanbod bestaat nu uit gezonde broodjes, fruit, salades en andere verantwoorde producten. Ook staat er een watertap in de kantine waardoor er voor de leerlingen altijd en onbeperkt gekoeld drinkwater beschikbaar is. Met het huidige aanbod in de kantine is het voor leerlingen extra makkelijk om een gezondere keuze te maken voor tussendoor of lunch. Een gezonde en bewuste leefstijl is belangrijk voor leerlingen. De gezonde gewoontes die ze nu aanleren, nemen ze een leven lang mee”.

Wolfsbos maakt het aanbod in de kantine gezonder aan de hand van de Richtlijnen van de Gewone Schoolkantine. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

 

Wolfsbos ontvangt zilveren schoolkantine schaal
Terug naar het overzicht